4 Adımda wordPress Beyaz Sayfa Hatasının Çözümü

4 Adımda wordPress Beyaz Sayfa Hatasının Çözümü

WordPress beyaz sayfa hatasının çözümü
WordPress beyaz sayfa hatasının çözümü

WordPress, dünya çapında milyonlarca web sitesinin temelini oluşturan güçlü bir içerik yönetim sistemidir. Ancak, bu popüler platformu kullanırken karşılaşabileceğiniz bazı yaygın sorunlar vardır.
Bu sorunlardan biri de, kullanıcılar arasında “beyaz sayfa hatası” olarak bilinen ve oldukça can sıkıcı olabilen bir durumdur. Bu hata, web sitenizin aniden boş bir beyaz sayfa göstermesiyle kendini belli eder ve genellikle web sitenizin tamamen erişilemez hale gelmesine yol açar.
Beyaz sayfa hatası, kullanıcıların sitenizdeki içeriğe erişimini engellemesinin yanı sıra, sizin de yönetici paneline giriş yapmanızı zorlaştırır.
Bu makalede,
WordPress
beyaz sayfa hatasının nedenlerini ve bu hatanın nasıl çözülebileceğini adım adım ele alacağız. İlk olarak, bu hatanın neden kaynaklandığını anlamanızı sağlayacak bilgileri paylaşacağız. Ardından, bu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz dört etkili yöntemi detaylandıracağız.
Bu adımlar, genellikle eklentiler ve temalarla ilgili sorunları gidermek, PHP bellek limitlerini artırmak, hata ayıklama modunu etkinleştirmek ve varsayılan temaya dönmek gibi işlemleri içerecek.
Eğer siz de WordPress sitenizde beyaz sayfa hatasıyla karşılaştıysanız, endişelenmeyin. Bu rehber, adım adım uygulayabileceğiniz pratik çözümlerle sizi bu sorundan kurtaracak ve sitenizin tekrar sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Haydi, şimdi bu sorunun nedenlerine ve çözümlerine bir göz atalım.

WordPress Beyaz Sayfa Sorunu Nedenleri

WordPress beyaz sayfa hatası Web sitenizi bozan bir hatadır. bu hata sayfanın tümünü etkilediği gibi belli bölümleride etkileyebilir.
Peki beyaz sayfa hatası sizin sayfanızda hangi bölümü etkiliyor?
Beyaz sayfa hatasının sebepleri şunlar olabilir:

  • 1. aşırı kullanılan hafıza
  • 2.bir temanın kullanmış olduğunuz eklenti ile olan uyumsuzluğu ve ya tam tersi
  • 3.WordPress dosyalarınızı güncellediğinizde bozulan kötü kodlanmış bir eklenti veya tema
  • 4.Web hosting sunucusu ile ilgili sorunlar

Beyaz sayfa hatası nasıl olursa olsun şimdi sizlere bahsedeceğimiz yöntemlerle kolayca çözülebilmektedir. gelin bu berbat hatayı çözelim.

WordPress Beyaz Sayfa Hatası Çözüm Yöntemleri

WordPress beyaz sayfa hatasını çözmek ilk başta oldukça zahmetli gibi gözükebilir, ancak şimdi bu yazıyı okuduğunuzda ve adımları uyguladığınızda kesinlikle zor olmadığını sizlerde farkedeceksiniz.
Şimdi adımları dikkatli bir şekilde takip edip WordPress beyaz sayfa hatasını hiç zahmete girmeden çözümleyebilirsiniz.

1. Adım WordPress Memory Limitini Artırma

WordPress beyaz sayfa hatasına neden olan ilk sorun yetersiz bellek limiti olabilir. bu yüzdendir ki ilk olarak memory limitini artırma işlemiyle başlıyoruz. memory limitini artırmak için:

  • 1.FTP istemcisini açın ve FTP sunucusuna bağlanın.
  • 2.Ardından, public_html klasörünü açın ve wp-config.php dosyasını bulun.
  • 3.Üzerine sağ tıklayıp dosyayı düzenlemeyi seçin.
  • 4.Dosya varsayılan metin düzenleyicisinde açılacaktır. Ana PHP etiketleri içine şu kod satırını ekleyin: define(‘WP_MEMORY_LIMIT’,’64m’);
  • 5.Dosyayı kaydedin ve kapatın. FileZilla FTP istemcisi değişen dosyayı sunucuya yükleyecektir.
  • 6.Web sitenizi kontrol edin ve bunun hatayı düzeltip düzeltmediğine bakın.

Ayrıca, hosting sağlayıcınızın sunucu tarafında düşük PHP bellek limiti ayarlanmış olması da olasıdır. Bunu,
(phpinfo) fonksiyonu
yardımıyla kolayca kontrol edebilirsiniz.
Bellek limitini artırdıktan sonra hâlâ WordPress beyaz sayfa görüyorsanız bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

2. Adım Kullandığınız Eklentileri Kontrol Edin

Memory limitini artırmak sorununuzu çözmemiş olabilir, eğer sorun hala devam ediyorsa eklentileri kontrol edebilir ve sorunlu eklentiyi bulabilirsiniz. şimdi eklentileri kontrol etmenin tam zamanı.
Sorunlu eklentiyi bulmak için tek tek devre dışı bırakmak yerine hepsini tek bir seferde devre dışı bırakmak daha iyi olacak ve zamandan tasarruf etmiş olacaksınız. bunun için şu adımları izleyin:

  • 1.FTP sunucunuza giriş yapın ve public_html klasörünü bulun
  • 2.public_html/wp-content klasörüne girin
  • 3.İçerisindeki plugins klasörünü seçin ve adını başka bir şeye(Ör: plugins-disabled) değiştirin. Bu yalnızca WordPress’in eklenti klasörünün olmadığını ve dolayısıyla hiçbir eklentinin olmadığını zannetmesi için bir yöntemdir.
  • 4.WordPress sitenizin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Web siteniz çalışmaya başlarsa, WordPress’in beyaz sayfa sorununun bir eklentinin probleminin sonucu olduğun anlaşılmaktadır.
Problemli eklentiyi bulmak için:

  • 1.Eklenti klasörünün adını tekrar plugins olarak değiştirin.
  • 2.Şimdi, klasörlerini yeniden adlandırarak eklentileri tek tek devre dışı bırakın.
  • 3.Her yeniden adlandırmadan sonra web sitenizin çalışmaya başlamış olup olmadığını kontrol edin.
  • 4.Hangi eklentinin soruna neden olduğunu bildikten sonra, onun klasörünü silin veya eklentiyi değiştirmeye / yeniden yüklemeye çalışın.

Buradaki yöntemde sorununuzu çözmediyse üzülmeyin. bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

3. Adım Tema Kontrolü Yapın

Eğer buraya kadar geldiyseniz, problemin uyumsuz veya desteklenmeyen bir temadan kaynaklanıyor olma olasılığı yüksek demektir.
Temanızın WordPress beyaz sayfa hatasının ana nedeni olup olmadığını kontrol etmenin en iyi yolu web sitenizin temasını varsayılan Twenty twenty foor temasıyla değiştirmektir. Temanızı değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • 1.Hosting kontrol panelinize erişin ve phpMyAdmin‘i açın.
  • 2.wp_options tablosuna tıklayın ve template ile stylesheet değerlerini bulun.
  • 3.Bu değerlerde şimdiki temanızın adını görmelisiniz. Her ikisinin üzerine birer birer çift tıklayın ve twentytwentytwo olacak şekilde değiştirin.
  • 4.Bu web sitenizin mevcut temasını devre dışı bırakacak ve sitenizin varsayılan temayla çalışmasını sağlayacaktır.

Şimdi web sitenizi tekrar kontrol edin. Eğer bu sorunu çözdüyse, tüm kanıtlar sorunun temanızda olduğunu gösteriyor demektir. Bu durumda hatalı temayı düzgün dosyalardan tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.

4. Adım WordPress Beyaz Sayfa Hata Kayıtlırını Kontrol Edin

Eğer üstteki seçeneklerden hiçbiri sorunu çözmediyse, WordPress hata kayıtlarını incelemenin vakti gelmiş demektir. WordPress debug fonksiyonun yardımı ile hataları ekrana yazdırabilirsiniz. Bu fonksiyonu aktifleştirmek için aşağıdaki adımları takip edin:

  • 1.FTP sunucusuna bağlanın ve düzenlemek için wp-config.php dosyasını açın.
  • 2.Şimdi WP_DEBUG değerini arayın ve false‘ı true olarak değiştirin: define(‘WP_DEBUG’, true);
  • 3.Eklendiğinde, WordPress beyaz sayfa artık uyarıları ve hataları göstermeye başlayacaktır. Bu hatalar sorunun nerede olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.

Sonuç

WordPress beyaz sayfa hatası canınızı sıkan bir sorun olabilir, ancak bu yazıyı sonuna kadar okuduktan sonra hala beyaz sayfa hatası alıyorsanız. bizimle iletişime geçebilir ve sorunlarınızı bizimle tartışabilirsiniz.
WordPress beyaz sayfa hatası ile ilgili soru ve sorunlarınızı yorum olarak bize bildirebilirsiniz. iyi bloglamalar herkese.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir