Blog Açmak İsteyenler İçin Harika Blog Fikirleri

Blog Açmak İsteyenler İçin Harika Blog Fikirleri

Blog
açmak, hem yaratıcılığınızı ifade etmenin hem de belirli bir konuda bilgi ve deneyimlerinizi paylaşmanın harika bir yoludur. Ancak bir blog açmaya karar vermek kadar, blogun konusunu seçmek de önemlidir.
Hangi konuda yazacağınızı belirlemek, blogun başarısı için kritik bir adımdır. Eğer bir blog açmayı düşünüyor ancak hangi konuda yazacağınıza karar veremiyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu yazıda, ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize uygun, popüler ve etkili blog fikirlerini sizler için derledik. Haberden yemeğe, geziden makyaja, fitnesstan kitaba kadar geniş bir yelpazede sunulan bu fikirler, blog dünyasına güçlü bir başlangıç yapmanıza yardımcı olacak.

Blog Konunuzu Belirleyin

Bir blog konusunu belirlemeden önce nasıl
Blog
açılacağı konusunda bilgiler edinmeniz gerekmektedir.
Günümüzde blog oluşturmak için çok sayıda platform bulunmaktadır. en yaygın blog platformu olarak
WordPress
kullanılmaktadır.

wordpressorg
wordpressorg ana sayfası

Elbetteki bir blog platformu kurabilmek için bir hosting ve domain satın almanız gerekmektedir. internet üzerinden hosting ve domain satışı yapan firmalar arasından karşılaştırmalar yaparak büççenize en uygun firmayı tercih edebilirsiniz.
Bir hosting planı satın aldıktan sonra, blog fikrinize uygun, akılda kalıcı bir domain satın almalısınız. gerekli satın alma işlemlerini gerçekleştirdikten sonra hangi blog platformunu kullanmaya karar verdiyseniz kurulumunu gerçekleştirin ve tema, eklenti dail gerekli ayarları yapın.
Blogunuz ile ilgili bu süreçleri tamamladıysanız artık blog fikrinizle ilgili içeriklerinizi üretmeye başlayabilir ve
Arama motorları
üzerinde gerekli tanıtımları yapmaya başlayabilirsiniz.

Sizler İçin Hazırladığımız En Başarılı Blog Fikirleri

Bir blog açmak istiyor, ancak hangi konuda blog açacağınızı düşünüyor musunuz?
İşte sizlere en başarılı blog fikirleri:

İnceleme Blogları

Herkes bir ürün veya hizmeti satın almadan önce onla alakalı tarafsız bilgiye ihtiyacı vardır. Bu nedenle online incelemelere arz daima yüksektir. Özellikle de trendde olan şeyler için.
Eğer yüksek kaliteli incelemeler yazabilirseniz blogunuz kesinlikle kısa sürede ilgi görecektir! Ek olarak eğer kalitenizi koruyup yeterince uzun içerik yazarsanız okuyucular sizi sektördeki bir uzman olarak görecektir.
Ancak belirli bir sektörü hedeflemelisiniz. Eğer birden fazlasıyla ilgileniyorsanız ikisi için de farklı blog oluşturmanız gerekmektedir.
İnceleme yazarken sadece tek bir firmanın veya markanın ihtiyaçlarını karşılayamazsınız. Bu sebepten İncelediğiniz her ürün için bazı artılar ve eksiler belirlemek güvenilirliğinizi arttırır. Blog önerileri: Kitap blogları, teknoloji blogları, makyaj blogları gibi bloglara örnek verebiliriz.

Nasıl Yapılır Makaleleri

Eğer belirli bir alanda çok bilginiz varsa nasıl yapılır makaleleri yazmak harika bir fikir olacaktır.
Bugünlerde herkes çözümleri çevrimiçi arar. Bunu aklınızda bulundurarak bilginizi ve becerilerinizi İnternet’te paylaşmamanız için hiçbir sebep yok. Bunu yapmanın bir yolu da nasıl yapılır makaleleri yazmaktır. Ne de olsa insanların bir şeyle yardıma ihtiyacı olduğunda ilk yaptıkları şey Google’a danışmaktır!
İçeriğinize bağlı olarak hızlı bir çözüm arayan okuyucuları veya projelerini geliştirmek isteyen tecrübeleri insanları hedefleyebilirsiniz. İhtimaller sonsuzdur!

Acemi Rehberleri

Acemi rehberler nasıl yapılır makalelerine benzemektedir. Ama adından da anlayabileceğiniz gibi acemi rehberleri daha çok işlediğiniz konu hakkında daha önce hiçbir şey öğrenmemiş okuyuculara odaklıdır.
Eğer insanların öğrenmelerine yardım etmeyi seviyorsanız acemi rehberleri harika bir blog fikri olacaktır.

Yemek Tarifleri

Eğer yemek yapmayı seviyorsanız yemek tarifi blogları sizin için harika bir blog fikri olacaktır.
Yemek tarifi konusunda diğer yemek bloglarının birebir aynısı yerine kendinize özgü tariflerinizi ve kendi geliştirdiğiniz yemek tariflerini yazabilir, mutfak araç gereçleri ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
Kullanmış olduğunuz mutfak gereçlerini, artılarını ve eksilerini okuyucularınızla paylaşabilirsiniz.

Haberler

Eğer yeni başlıyorsanız ulusal haberleri konu alan bir blog kurmak biraz fazla zor olabilir. Ne de olsa yeni büyük haber ajanslarıyla çekişmek zorunda değilsiniz.
Bunun yerine size daha yakın konular hakkında yazılar yazmayı deneyin. Sizin bölgenizdeki veya yakındaki şehirlerde gerçekleşenlere bakın. Örneğin sokak sanatının bir hayranı olarak şehirde olan alakalı etkinlikler hakkında yazabilirsiniz.
Küçükten başlıyor olsanız bile bir tona sahip olmak çok önemlidir. Tabii ki hedef kitleniz için tonunuzu değiştirebilirsiniz! Okuyucularınızın seveceği bir hitap tarzı tutturduğunuz taktirde okuyucularınızla doğru bir şekilde bağlantı kurabilir ve hedef kitlenizi çok kısa bir sürede artırabilirsiniz.

Gezi

eğer gezi yapmayı çok seviyorsanız deneyimlerinizi bir gezi blogu üzerinden paylaşabilirsiniz.
Sizin gibi gezi konusunda deneyimli insanlarla iletişim kurabilir ve açmış olduğunuz gezi bloğunuzla gezip gördüğünüz yerleri paylaşarak kendi hedef kitlenizi oluşturabilirsiniz.
Bir gezi blogcusu olarak yapabileceğiniz birçok yazı türü mevcuttur. Yazabileceğiniz makaleler aşçılık maceraları, otel tavsiyeleri ve bütçeleme önerileri gibi konular hakkında olabilir.

Fitnıs Blogları

her geçen gün daha fazla kişi sağlıklı hayat stillerine doğru yönelmektedir. Bu yüzden bir fitness bloguna sahip olmak büyük bir potansiyele sahiptir!
Uzmanlık alanınıza bağlı olarak fitness’ı konu alan birçok şey hakkında konuşabilirsiniz. Antrenman eğitmenliği, besin tavsiyeleri ve ruhsal zindelik önerileri hakkında yazabileceğiniz konular sadece fitnıs blogunda yazacağınız bir kaç şeydir.

Oyun Blogları

kim oyunları sevmez ki? Oyun endüstrisi çok, çok büyüktür! Bu yüzden oyunlar hakkında açabileceğiniz bir blog büyük oranda büyümeye müsayittir!
Eğer bir oyun blogu yapmak istiyorsanız tam çözümler yazmak harika bir seçimdir. Bu rehberler özellikle zor oyunlar için oldukça kullanışlıdır.
Tam çözümler okuyucuların dikkatini çekebilir. Özellikle de popüler veya trendde olan oyunlar hakkında yazmak blogunuzu büyütebilir ve kitlenizi artırabilir.

Fotoğrafçılık

dijital teknoloji fotoğrafçılığı herkese erişebilir kılmıştır. Sonuç olarak daha fazla kişi fotoğrafçılıkta daha iyi olmayı hedefler durumdadır.
Bu yaklaşımdan yola çıkarak bir fotoğrafçılık blogu açarak kendi alanızdaki deneyimlerinizi paylaşabilir ve başarılı bir blog oluşturarak kolaylıkla gelir elde etmeniz oldukça kolay olacaktır.
Fotoğrafçılık konusunun kapsamlı olmasıda işinizi bir hayli kolaylaştıracak ve farklı fotoğrafçıların sergelerine yer vermenizde bir örnek olarak düşünülebilmektedir.

Web Tasarım

Bugünlerde bir web sitesi kurmak için birçok web sitesi bulunmaktadır. Bundan dolayı web tasarım en popüler blog konuları arasındaki yerini almaktadır.
Web tasarım hakkındaki bloglar genellikle geliştiriciler için bir öğrenme platformu olarak çalışır. Yazabileceğiniz yazı türleri web site kurma araçları, incelemeleri, kodlama önerileri ve bilinmesi gereken en iyi özellikler olabilir. Eğer web site tasarımıyla ilgiliyseniz bu harika bir blog fikri olabilir!

Hikaye Blogları

Hikaye paylaşmayı seviyor musunuz? Bu konu da en çok sevilen blog konuları arasındaki yerini almıştır ve yazma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak bir blog fikridir.
Hikaye yazma konusunda yetenekli kimselerin blogunuzda hikaye yazmasına izin vererek farklı türden hikayelerle okuyucularınızı buluşturabilirsiniz.

Şiir Blogları

Şiir yazmak oldukça zor bir iştir ve farklı türlerde şairlerimiz çeşitli şiirler yazmıştır. eğer şiir okumayı ve yazmayı seviyorsanız şiir blogu açabilir ve yazmış olduğunuz şiirlerinizi bu blogunuzda paylaşabilirsiniz.
Yazacağınız şiirler sadece blogunuzda olacağı için oldukça özgün içerikler olacaktır. bu da seo açısından çok faydalı olacaktır. ayrıca belirli zamanlarda etkinlikler oluşturarak okuyucularınızdan şiirler yazmalarını isteyebilir ve uygun bulduklarınızı blogunuzda paylaşarak kullanıcılarınızla etkileşim halinde olabilirsiniz.
Bizimde beğendiğimiz bir şiir blogu olan
mehmetozdogan.com.tr
blogunu takip ederek halk edebiyatı tadında şiirler okuyabilirsiniz.

Kitap Blogları

Blog konularının en başında kitap blogları gelmektedir. bir kitap blogu oluşturarak kitap tutkunlarına rehber olacak ve kitap okumaya hevesli insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Farklı türden kitapları inceleyebilir, kitapları eleştirebilir ve ya kitapları konularına göre listeleyebilirsiniz. elbette bunlar kitap blogları konusunda bir kaç fikirden ibarettir.

Sonuç

Bu yazımızda gösteriyorki onlarca blog fikirleri bulunmaktadır. yeterki sizler blog açmaya niyetlenin. sonraki süreçte hangi alanda kendinizi daha iyi hissediyorsanız o konuda blog açabilir ve hedef kitlenize ulaşmak için kendinizi geliştirebilirsiniz.
Yazımızda yer alan blog fikirleri yalnızca bir kaç blog fikrinden ibarettir. sizler kendi blog fikrinizi geliştirebilir ve bu blog fikirlerinden ilham alarak blog sektörüne yeni bir blog fikri ortaya koyabilirsiniz.
Kendi blog fikirlerinizi bize yazabilir ve bu fikrinizi geliştirme konusunda bizimle tartışabilir ve birlikte güzel projelerinize katkılar yapabiliriz. blog fikirleri, blog açma konusunda… yani kısaca blog konusunda tüm soru ve sorunlarınızı yorum olarak bize ulaştırabilirsiniz.
İyi bloglamalar herkese.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir