Sıfırdan WordPress’e Adsense Ekleme Full Rehber

Sıfırdan WordPress’e Adsense Ekleme Full Rehber

WordPress
kullanıcı dostu arayüzü ve geniş özelleştirme seçenekleriyle dünya genelinde en çok tercih edilen içerik yönetim sistemlerinden biridir. Bir WordPress web sitesine sahip olmak, içerik üreticileri için çeşitli gelir elde etme fırsatlarını da beraberinde getirir.
Bu fırsatlar arasında en popüler olanlardan biri, Google AdSense programıdır. AdSense, web sitenizdeki içeriklere uygun reklamlar yerleştirerek ziyaretçilerden elde edilen tıklamalar üzerinden gelir kazanmanızı sağlar.
Ancak, AdSense’i WordPress sitenize entegre etmek başlangıçta karmaşık görünebilir. Bu rehberde, sıfırdan başlayarak WordPress sitenize AdSense ekleme sürecini adım adım ele alacağız. Google AdSense başvuru sürecinden, reklam yerleştirmeye ve optimizasyona kadar bilmeniz gereken tüm detayları bu rehberde bulacaksınız.

Google Adsense Nedir?

AdSense, web yöneticilerinin bloglarında ve web sitelerinde reklam göstermesine olanak sağlayan bir CPC programıdır.
AdSense ile ilgili en iyi şey, web sitesi sahipleri için günümüzün en iyi para kazanma seçeneklerinden biri olması ve doğru yapıldığında binlerce para kazanmalarına yardımcı olabilmesi gerçeğidir. Yayıncılar kendi web sitelerine küçük bir JavaScript kodu yerleştirmelidir ve bu kadar!
Hesap Google tarafından onaylanırsa içeriğe dayalı reklamlar web sitelerin çeşitli yerlerinde görüntülenmeye başlayacaktır.
Web sitenizin sayfaları hakkında daha fazla bilgi edinmesi için otomatik olarak Google’ın örümcekleri düzenli olarak tarama gerçekleştirir. Bu, Google botların web sitenize en uygun reklamları yerleştirmesinde yardımcı olur. bir çok web sitede ve ya blogda görmüşsünüzdür. bloğun içeriğine uygun reklamların çıkması bu taramanın bir kanıtı niteliğindedir.
WordPress blog’unuzdan para kazanmak için mantıklı, dürüst ve güvenilir bir yöntem olması, Google AdSense kullanmanızı önermemim tek nedeni değildir.
AdSense kullanmanın çok daha fazla avantajı bulunmaktadır. WordPress’e AdSense eklemeye devam etmeden önce, her birine hızlıca göz atalım.

Adsense Tercih Etmenizin Sebepleri

Adsense reklam hizmetini tercih etmenizin bir çok nedeni vardır. Ancak biz sizler için en önemli ve en bilinen nedenleri bu kısımda dile getirdik.

Birden Fazla Blog Eklemenin Kolaylığı

Birden fazla web sitesiyle kullanabilirsiniz. Tek şart, bloglarınızın AdSense şartları ve politikaları ile uyumlu olmasıdır. Bu, tüm web sitelerinizi manuel olarak eklemeniz gereken diğer çoğu reklam ağından çok daha iyidir.

İhtiyacınız Olduğunda Kesintisiz Destek

Söylemeye bile gerek yok ki, AdSense ile uğraşırken, aslında en iyi şirketlerden biri ile birlikte çalışıyorsunuz demektir. İlgili müşteri forumlarına erişerek tüm sorularınızı ve şüphelerinizi giderebilirsiniz. Yeni başlayanlar için bile AdSense’le başlamak çok kolaydır. Tonlarca video & metin rehberi bulunur ve hatta bu alanda profesyonel olmanıza yardımcı olabilecek web siteleri vardır.

Ödeme Güvenilirliği

Web sitenizde AdSense reklamcılık programını etkinleştirdiğinizde artık ödeme konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Birçok CPC şirketi, ödeme açısından hilelidir ve şeffaf değildir. Benzer bir durum her zaman zamanında ödemenizi aldığınız AdSense ile kesinlikle geçerli değildir.

Para Kazanmanın Kolay Yolu Olması

Hobi olarak başlamış olabileceğiniz bir WordPress blogunuzun üzerine az bir çaba harcayarak biraz reklam yerleştirebilirsiniz. AdSense’i seçmek için bundan daha iyi bir neden ne olabilir ki?

Esnek Reklam Formatları

Google AdSense, sitenizin mevcut alanı ve düzenini temel alarak web sitenizde bir dizi reklam görüntüleme özgürlüğü sağlar. Ayrıca, web siteniz için reklamlar oluşturmanız bile gerekmez; tüm bunlar Google tarafından halledilir. Yapmanız gereken tek şey JavaScript kodunu almak ve reklam yerleşimi yapmanız gerekir.

Adım Adım WordPress’e Adsense Ekleme

Adsense nedir, adsense’nin önemli noktalarına değindikten sonra artık adsense hesabını oluşturma ve wordpress web sitenize nasıl ekleyeceğiniz, nasıl yöneteceğinizi sizlere anlatacağız.

1. Google Adsense’e Kayıt Olma

Web sitenize google adsense hesabını eklemeden önce
Adsense’ye
kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt işlemi oldukça kolaydır. Yalnızca bir kaç dakikanızı ayırarak kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Ayrıca Google’ın adsense hesabınızın 3 günde onaylanabileceğini unutmayın.

2. Adsense Reklamı Oluşturma

Google Adsense Reklam Ayarları
Google Adsense Reklam Ayarları

Hesabınız onaylandıktan sonra reklam oluşturmaya başlayabilirsiniz.
Reklam oluşturmak için şu adımları izleyin:

  1. AdSense yönetici panelinize giriş yapın ve menünün üst kısmında bulunan Reklamlarım (My Ads) butonuna tıklayın.
  2. Yeni reklam (New ad unit) butonuna tıklayın.
  3. Reklamınız için gerekli ayarları girin. Bu ayarlar reklamlarınızı özelleştirmek ve web sitesi tasarımınıza uydurmak için önemli bir adımdır.
    • Ad – Reklamınızın adı. Buraya eşsiz bir ad girin. İleride reklamlarınızı yönetmeyi kolaylaştıracaktır.
    • Reklam boyutu – Bu çok önemli bir ayardır. Çünkü web sitenizin görünümünde reklam boyutları önemli bir rol oynar. Eğer web siteniz tüm cihazlar (Masaüstü, Cep telefonu vb.) için duyarlıysa, Responsive seçmeniz önerilir.
  4. Kaydet ve kodu al (Save and get code) butonuna tıklayın. Adsense kodunuzu içeren yeni bir pencere açılacak. Kodunuzu bir yere not etmeyi unutmayın.

Eğer reklam oluşturma konusunda daha fazla rehbere ihtiyacınız varsa, resmi
Adsense yardım sayfası
‘na göz atabilirsiniz.

3. WordPress Web Sitenize Adsense Ekleme

>
Adsense konusunu bir boyut daha ileri taşıyoruz ve artık bu kısımdan itibaren wordpress web sitenize nasıl adsense ekleyebileceğinizi anlatıyoruz.
Peki WordPress’e nasıl adsense ekleyebileceğinizi bilmiyor musunuz?
Hiç endişe etmeyin işte en etkili yöntemler ile WordPress web sitenize adsense ekleme:

3.1 Eklenti Kullanarak Adsense Ekleme

WordPress web sitenize adsense eklemenin en kolay yoluda eklenti kullanmaktır. Adsense ekleyebileceğiniz pek çok eklenti bulunmaktadır. Ancak sizler için en popüler üç eklentiye yazımızın bu bölümünde yer vereceğiz.
Bu yazımız içerisinde yer verdiğimiz eklentiler şunlardır:

  1. google adsense
  2. Ad Injection
  3. Ad Inserter

Şimdi bu 3 eklentiyi yakından inceleyelim:

Google AdSense

Google AdSense
eklentisi olarak da bilinen Google AdSense, Google tarafından yazılmış ve yönetilen resmi AdSense eklentisidir. Bu eklenti, kullanımı kolay arayüzü sayesinde WordPress AdSense ekleme işlemini kolaylaştırmanıza yardımcı olmaktadır.
Avantajları:

  • WordPress web sitenize AdSense ekleme kolaylığı sağlar.
  • Hızlıca mobil için reklam düzenlerini aktifleştirebilme imkanı sağlar.
  • Reklamların hızlı yönetimi için kullanımı kolay arayüze sahiptir.
Ad Injection

ad-injection
ordPress ad-injection eklentisi

Ad Injection
eklentisi, AdSense’i pratik bir şekilde WordPress blogunuza veya web sitenize entegre edebileceğiniz bir başka mükemmel eklentidir. Bu eklenti sadece AdSense ile sınırlı olmamakla birlikte, aynı zamanda diğer ağlardan reklamları da entegre etmenize yardımcı olur.
Yalnızca bu da değil, AdSense reklamlarının görünürlüğünü kontrol etmenize de izin verir. Yayınlarınızın uzunluğuna veya ziyaretçinizin yaşına ve IP adresine göre gösterilen reklamları ayarlama imkanınız bulunmaktadır.
Avantajları:

  • Gönderilerinizi düzenlemeden otomatik olarak reklamları eklemenize olanak sağlar.
  • Bir reklam alanına birden fazla reklam tanımlamanıza izin vererek A/B testi yapmanızı sağlar.
  • Ortak bir üstbilgi veya altbilgi, izleme komut dosyası, sosyal paylaşım düğmesi ve diğerleri de dahil olmak üzere herhangi bir şeyi eklemenize yardımcı olur.

Dezavantajları:

  • Kullanımı karmaşık ve kullanıcı dostu değildir.
  • En yeni WordPress sürümüyle uyumlu olmayabilir.
Ad Inserter

Ad Inserter
WordPress Ad Inserter eklentisi

Ad Inserter
eklentisi, WordPress web sitenize AdSense reklamları eklemenize yardımcı olacak güçlü bir eklentidir.
Avantajları:

  • Çeşitli yerlerde reklam göstermeyi kolaylaştırır.
  • Eklentinin reklamı nerede göstereceğine kendisinin karar verdiği otomatik görüntüleme seçeneğine sahiptir.
  • 16 kod bloğu.

Dezavantajları:

  • Zaman zaman Google AdSense duyarlı (responsive) reklamlarını rededebilir.

3.2 Reklamları El ile Ekleme

WordPress’e bir reklam eklemek için bir başka yol da yeni bir widget oluşturmanızdır. Bu yöntemin en büyük avantajı, eklentileri yüklemenize gerek kalmamasıdır. Yeni bir widget oluşturmak ve Adsense kodunu eklemek için aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. WordPress yönetici panelinize giriş yapın ve Görünüm / Bileşenler kısmına gidin.
  2. Yeni bir widget eklemek için Metin kutusunu seçip, reklamı nerede göstermek istediğiniz yere sürükleyip bırakın.
  3. Başlık ve İçerik kısımlarını girin. Başlık – Bileşeninizin adını girin. (Boş da bırakabilirsiniz.)
    • İçerik – Google AdSense web sitesinden kopyaladığınız kodu yapıştırın.
  4. Tamamladığınızda Kaydet butonuna tıklayın.

En İyi AdSense Önerileri

Her şey hazır mı? Reklamlarda daha fazla tıklama almanıza ve dolayısıyla daha iyi kazanç elde etmenize yardımcı olabilecek birkaç en iyi tavsiyeyi burada okuyabilirsiniz.

Başlamadan Önce İyi Araştırın

AdSense hesabınıza hızlıca onay almak için AdSense kurallarını takip etmeniz önerilir. Ayrıca, blogunuz için yüksek ödemeli bir niş seçmeniz önerilir; bu, genellikle Google’daki insanlar tarafından araştırılan bir niş seçmek demektir.

Düzgün Reklam Yerleştirme

Reklamın web sayfanızdaki konumu, gelirinizi büyük ölçüde belirler. Hem resim hem de metin reklamları kullanarak, sayfanın üst kısmına reklam yerleştirmelisiniz. Çok miktarda içeriğe sahip bir sayfada metinlerin arasına da bir reklam eklemeyi tercih edebilirsiniz.

Doğru AdSense Boyutunu Seçin

Asıl amacınız AdSense aracılığıyla kazanmak ise, reklam boyutunu dikkatle seçmeniz kesinlikle önerilir. En iyi çalışma boyutlarından bazıları 336×280, 728×90 ve 160×600’dür.

Kategori Performansını Takip Edin

AdSense’in kategori engelleme özelliğini en iyi şekilde kullanın ve iyi kazanç sağlamayan kategorilere ait reklamları yerleştirmeyin.
Azami fayda sağlamak için aklınızda tutmanız gereken birkaç öneri daha:

Yapmanız Gerekenler

Yukarıdaki önerilere ek olarak yapmanız gereken bazı işlemler ise şunlardır:

  • Ziyaretçilerinizin psikolojisini daha iyi anlamak ve web sitenizi buna göre tasarlamak için AdSense ısı haritalarından en iyi şekilde yararlanın. Bu, daha fazla tıklama ve böylece daha fazla gelir elde etmenize yardımcı olacaktır.
  • Kullanıcıları web sitenize çekecek ve reklamlarınıza tıklama şansını artıracak iyi ve ilgi çekici içerik yazın.
  • Bölünmüş test için Google denemelerini yapın: web siteniz için neyin faydalı olduğunu ve neyin olmadığını öğrenin.
  • Web sitenizin ve reklamların her ikisinin de responsive olduğundan emin olun.
  • En yeni Google politikaları takip ederek güncel kalın.
  • Web sitenizin temasına uygun olarak reklam stilinin kontrastını ve tasarımını yapılandırın.

> Yapmamanız Gerekenler

Adsense üzerinden gelir elde etmek için ve hesabınızın engellenmesi için yapmamanız gereken bir takım şeyler bulunmaktadır. yapmamanız gerekenler ise şunlardır:

  • AdSense’i aşırı israf etmeyin ve web sitenizi çok fazla reklamla karmaşıklaştırmayın, aksi takdirde ziyaretçileriniz sıçrama gösterecek ve kazancınız en aza indirgeyecektir.
  • AdSense reklamlarınıza yanlışlıkla bile tıklamayın ve ailenizin üyelerinden veya arkadaşlarından sizin için onlara tıklamalarını istemeyin. Hileli tıklamalar hesabınızı engelleyecektir.
  • ‘Reklamlara tıklayın’ gibi metinlerden kaçının. Bu tür metinler, kullanıcıları reklamlarınıza tıklamaya zorlamak olarak kabul edilir ve Google AdSense politikalarına aykırıdır.
  • Boş sayfalara reklam yerleştirmeyin.
  • Web sitenize otomatik trafik getirmekten kaçının.
  • Aynı alacaklı adında birden fazla AdSense hesabı oluşturmayın.

Sonuç

Bu basit içerik, WordPress Adsense ekleme konusunda sizi aydınlatmayı ve web sitenizden nasıl para kazanabileceğinizi göstermeyi amaçladı. Artık hepsi size bağlıdır. Kaliteli içerik yayınlayın ve Adsense reklamlarından para kazanmaya başlamak için web sitenizi tanıtın. Bununla birlikte, AdSense’in sıfır toleranslı olduğunu ve hesabınızı derhal engelleyebileceği bazı alanlar olduğu için, kuralların yüzde yüzüne uyduğunuza dikkat etmeyi unutmayın.
Google AdSense’in web sitenize entegre edilmesi kolaydır ve bunu her iki yoldan, manuel olarak veya bir eklentinin yardımıyla, yapabilirsiniz. Yukarıda bahsedilen önerileri göz önünde bulundurun ve online para kazanmaya devam edin.
Sıfırdan WordPress’e adsense reklamlarının nasıl eklenebileceğini, hangi yöntemlerin kullanılabileneceğine bu yazımızda sizlere anlattık. Soru ve sorunlarınızı yorumlarda bize iletebilirsiniz. İyi bloglamalar herkese.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir