En Çok Kullanılan WordPress Sidebar Eklentileri

En Çok Kullanılan WordPress Sidebar Eklentileri

WordPress, kullanıcıların web sitelerini özelleştirmeleri için geniş bir eklenti yelpazesi sunan esnek bir platformdur. Web sitenizin yan paneli olan sidebar, kullanıcı deneyimini artırmak ve ziyaretçilerin dikkatini çekmek için önemli bir araçtır.
Sidebar, hem görsel olarak siteyi zenginleştirir hem de kullanıcılara navigasyon kolaylığı sağlar. Ancak,
WordPress’in
temel özellikleri bu konuda sınırlı kalabilir. Neyse ki, WordPress kullanıcıları için birçok etkili sidebar eklentisi bulunmaktadır. Bu eklentiler, sidebar’ı daha işlevsel hale getirerek site sahiplerine içeriklerini daha etkili bir şekilde sunma olanağı tanır.
Bu yazıda, en popüler ve en çok kullanılan WordPress sidebar eklentilerini inceleyecek ve bu eklentilerin sunduğu özellikleri detaylı bir şekilde ele alacağız. Eklentilerin sağladığı esneklik, kişiselleştirilebilirlik ve kullanıcı dostu arayüzlerle, web sitenizin sidebar’ını nasıl dönüştürebileceğinizi keşfedeceksiniz.

Sidebar (Kenar Çubukları) Nedir?

WordPress’de sidebar (kenar çubuğu), bir WordPress web sitesinde ana içeriğin yanında ek bilgiler veya bir gezinme menüsü görüntüleyen alan olarak isimlendirilmektidir.
Genellikle sayfanın her iki tarafında olan dikey bir sütundur, ancak alt bilgi gibi başka yerlerde de bulunabilmektedir.
Bir WordPress kenar çubuğu, her web sayfasında aynı bilgilerle doldurulabilir veya bulunduğu sayfalara göre özelleştirilebilir. Her iki durumda da, web sitenizdeki diğer içeriklerle ilgili farkındalığı artırmanın, sosyal paylaşımı teşvik etmenin ve hatta reklamlar yoluyla gelir elde etmenin en güzel bir yoludur.
Hal böyleyken etkili ve web sitenizi anlatan sidebar sahibi olmanız gerekmez mi? Eğer sizlerde böyle düşünüyorsanız bu içerik tamda size göre hazırlanmış kaliteli bir içeriktir.

Widget’ler Kullanarak WordPress’te Sidebar Oluşturma

Bileşenleri kullanarak WordPress’de sidebar oluşturmak, kodla uğraşmanız gerekmeyeceği için teknik konularda hiçbir bilgisi olmayan kullanıcılar için harika bir yöntemdir.
WordPress bileşenleri, web sitenizde bileşenler için belirlenmiş konumlar olan bileşen alanlarına içerik ve işlevsellik eklemek için kullanımı kolay bir yöntem sağlar.
Bileşen alanları WordPress temalarına göre değişiklik gösterebilir. Üst bilgi alanına, alt bilgi alanına veya kenar çubuklarına yerleştirilmesi mümkündür.
Bileşen
menüsünü kullanarak WordPress’de sidebar oluşturmak için wp-yönetim panelinize erişim sağlayın, ardından Görünüm -> Bileşenler adımlarını takip edin.
Bir bileşenleri özelleştirmek için + tuşuna basarak istediğiniz özellikleri ekleyebilirsiniz.
Kenar çubukları için sosyal medya düğmeleri, arama çubukları veya son blog gönderilerini görüntüleyen bileşenler gibi birçok yararlı WordPress bileşeni bulunmaktadır.
Kenar çubukları da birden çok bileşen içerebilir. Örneğin, bir kenar çubuğu gezinme bağlantılarını, bir arama çubuğunu ve reklamları bir arada görüntüleyebilir.
Kenar çubuklarınızda önemli bileşenleri kullanmayı unutmayın. Aksi takdirde, web sitenizi karmaşıklaştırabilir ve bu da kötü bir kullanıcı deneyimine sevk edebilir.

En Çok Kullanılan Sidebar (Kenar Çubukları) Eklentileri

WordPress’de kullanılan en iyi ve en çok kullanılan, sizlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek sidebar eklentilerini ve özelliklerini aşığıda inceleyebilirsiniz.
Sizlere önereceğimiz bu bileşen eklentileri tüm temalarda tam olarak uyumlu çalışmaktadır.
Sidebar eklentilerinden birini tercih ederek düzenli ve göz alıcı sidebar tasarımları elde ederek harika bir kullanıcı deneyimi ortaya koyabilirsiniz.
Birbirinden farklı özelliklere sahip beş eklentiyi inceleyip dilediğinizi tercih edebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

1. SiteOrigin Widgets Bundle

SiteOrigin Widgets Bundle
WordPress SiteOrigin Widgets Bundle eklentisi

Eklenti ile ilgili genel bilgiler:

  • İndirme: 900,000+
  • Önemli özellikler: Geniş bir widget kitaplığı, tutarlı tasarım ve işlevsellik, çeşitli widget ihtiyaçlarını tek bir platformda karşılar
  • Her siteye uygundur.
  • Ücret: Ücretsiz (Yılda 29-99 ABD Doları arasında değişen premium üyelik özellikleri) bulunmaktadır.

SiteOrigin Widgets Bundle
eyleme geçirici mesaj (CTA) düğmelerinden fiyatlandırma tablolarına kadar çok çeşitli özellikler sunan bir bileşen kütüphanesi sağlamaktadır.
Bu eklentideki tüm bileşenler, tutarlı bir tasarım ve işlevsellik sağlayan aynı çerçeve üzerine inşa edilmiştir. Web sitenizin performansını daha iyi optimize etmek için yalnızca kullanmak istediğiniz bileşenleri etkinleştirmeniz yeterlidir.
SiteOrigin Widgets Bundle ücretsiz bir eklentidir. Ek eklentilere ve hızlı e-posta desteğine erişmek için SiteOrigin Premium’a yükseltebilirsiniz.
Premium plan, bir site için yıllık 29$’dan, sınırsız siteler için yıllık 99$’a kadar başlar.

2. Recent Post Widget Extended

Eklenti ile ilgili genel bilgiler:

  • İndirme: 100,000+
  • Puan 4.7/5
  • Dikkate değer özellikler: belirli kategorilere veya etiketlere dayalı olarak en son yayınları ve içeriği görüntüler, küçük resimler ve makale alıntılarıyla ilgi çekici bir düzen sunar
  • Bloglar ve haber sitelerine uygundur.
  • Ücret: ücretsiz

Recent Posts Widget Extended, en son blog gönderilerini kenar çubuğunuzda görüntülemenizi sağlar. Hemen çıkma oranını düşürerek insanların içeriklerinizin daha fazla okunmasını sağlar.
Bu eklenti, WordPress’in yerleşik Recent Posts Widget‘in bir uzantısıdır. Son gönderileriniz küçük resimler, makalelerden alıntılar ve yayın tarihleriyle birlikte görünecektir.
Son Gönderiler Widget’ı Genişletilmiş, içeriği belirli gönderi türlerine, kategorilere veya etiketlere göre görüntüleme seçenekleri sunar.
Ayrıca, daha ileri düzey kullanıcıların, yerleşik mini CSS düzenleyicisi aracılığıyla widget’ların stilini özelleştirmesine olanak tanımaktadır.

3. Maps Widget Sor Google Maps

Maps Widget Sor Google Maps
WordPress Maps Widget Sor Google Maps eklentisi

Eklenti ile ilgili genel bilgiler:

  • İndirme: 80,000+
  • Puan: 4.7/5
  • Dikkate değer özellikler: Google Maps entegrasyonu, özelleştirilebilir haritalar, hızlı yükleme…
  • Fiziksel adresi olan işletmeler ve organizasyonlar için uygundur.
  • Ücret: ücretsiz (premium planlar yıllık kişisel siteler için lisans başına 29$, sınırsız site içinse lisans başına 49$-79$ değerindedir.)

Maps Widget Sor Google Maps
eklentisi, bir harita üzerinde fiziksel bir konumun gösterilmesine yardımcı olur. Özelleştirilebilir harita boyutlarına ve yakınlaştırma seviyelerine sahip olup, özel iğneler oluşturmanıza olanak tanır.
Bu eklenti, yalnızca tek bir HTTP isteği gerektiren ve yüklemeyi hızlandıran Google Haritalar Statik Haritalar API’sini kullanır.
Premium sürüm, WordPress web sitesi tasarımınıza uyacak özel harita renk skalası ve insanların haritalarınızı nasıl kullandığını görmek için Google Analytics etkinlik entegrasyonu gibi gelişmiş özellikler sunar.
Mevcut üç premium plan vardır. Yıllık plan bir site için geçerlidir ve premium planlar yıllık kişisel siteler için lisans başına 29$, sınırsız site içinse lisans başına 49$-79$ değerindedir.

4. Content Aware Sidebar

Eklenti ile ilgili genel bilgiler:

  • İndirme: 40,000+
  • Puan: 4.9/5
  • Dikkate değer özellikler: tamamen özelleştirilebilir, hedeflenen kenar çubuğu oluşturmanıza imkan sağlar
  • Her türlü site için uygundur
  • Fiyat: ücretsiz (premium planlar yıllık 49-199$ arasındadır.)

Content Aware Sidebar ziyaretçilerin görüntülediği belirli içeriğe eşlik edecek şekilde kenar çubuğu bileşenlerini özelleştirmenize olanak tanır. Anlamı, belirli bir kategorideki gönderiler, belirli bir bileşen seti ile kenar çubuklarını görüntüler.
Bu eklenti ayrıca HTML ve CSS sınıflarını değiştirme seçeneği ile kenar çubuğu bölümü tasarımınız üzerinde tam kontrol sağlamanıza yardımcı olur.
Content Aware Sidebars eklentisi ücretsizdir, ancak aynı zamanda web siteniz için yapışkan bir kenar çubuğu özelliği içeren premium bir plan sunar. Planlar, bir site için yıllık 49 ABD Doları ile 100 site için yıllık 199 ABD Doları arasında değişmektedir.

5. Compact Archive

Compact Archive slider
WordPress Compact Archive Slider eklentisi

Eklenti ile ilgili genel bilgiler:

  • İndirme: 3,000+
  • Puan: 5/5
  • Dikkate değer özellikler: Kolayca özelleştirilebilir kompakt arşivler göstermeniz için tasarlanmıştır
  • Çok içeriği olan siteler için uygundur
  • Fiyat: ücretsiz

Compact Archive Slider
blok tasarımı sayesinde içerik arşivinizi görüntülemek için harika bir çözüm sunar.
Varsayılan olarak, yerleşik WordPress arşiv bileşeni içerik arşivinizi uzun bir listede gösterir. Bu da yıllardır üzerinde çalıştığınız geniş web sitesi içeriğiniz varsa, çok fazla yer kaplar ve kenar çubuğunuzun darmadağın görünmesini sağlar.
Compact Archive, içerik arşivini düzenli ve gezinmesi kolay bir şekilde görüntüleyerek bu sorunla ilgilenir.
Bu eklenti ayrıca daha fazla CSS stilini de destekler. Stil sayfanızı değiştirerek arşiv stilinizi sayfanıza ve web sitesi tasarımınıza uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Sonuç

WordPress, sahip olduğu eklenti ekosistemi ile kullanıcılarına sınırsız olanaklar sunuyor. Sidebar eklentileri, bu ekosistemin en kritik bileşenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Doğru eklenti seçimi, sitenizin kullanıcı deneyimini ciddi ölçüde iyileştirebilir ve ziyaretçilerinizin dikkatini çekerek etkileşimi artırabilir. İncelediğimiz eklentiler, farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler sunarak her türlü site için uygun bir seçenek barındırıyor. Hangi eklentiyi seçerseniz seçin, amacınıza uygun olarak kullanıldığında bu araçlar, web sitenizin performansını ve kullanıcı etkileşimini üst seviyelere taşıyabilir. Unutmayın ki, iyi yapılandırılmış bir sidebar, sadece estetik bir bileşen olmanın ötesine geçerek, sitenizin başarısında kilit rol oynayabilir. Yazımızda yer alan öneriler doğrultusunda, web sitenizin yan panelini daha etkili ve işlevsel hale getirerek, ziyaretçilerinizi memnun edecek bir deneyim sunabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir